14/10/2016: Veteranen Boechout – FC Enting 1-2

Het lijkt soms anders, maar toch primeert de sportieve cel van de vereniging Enting nog altijd op alle extra-sportieve activiteiten. En dus moest er op een vrijdagavond waarop de ruggengraat van de ploeg in een Luxemburg hotel tussen de Bofferding van ’t vat en de Leffe blond aan het dribbelen was, ook nog een match gespeeld worden. Na heel wat kunst en vliegwerk kwamen we uiteindelijk aan 12 parate spelers, met dank aan de goeie vrienden van Tim C en Wim W, en ondanks de veel te laat afzeggende ‘vrienden’ van Donald H.

Een onuitgegeven elftal dus, maar wel één waar onmiskenbaar kwaliteit in zat. Wie de uitslagen uit het verleden had bekeken, wist met andere woorden dat Enting niet in de problemen zou mogen komen. Vreemd dat het dan toch helemaal vierkant draaide: het balbezit moet ongeveer rond de 80% voor Enting gelegen hebben, maar scoren lukte niet. In de eerste helft werden de kansen gemist, in de tweede waren die kansen er zelfs nauwelijks.

Dat Enting toch op voorsprong kwam, had het te danken aan een penalty die foutloos werd omgezet door Stef VP – tevens het slachtoffer van de overduidelijke oorzakelijke overtreding. Wat later kon Wim W in de kluts de geruststellende tweede binnentrappen, en dus leek het erop dat Enting in de striemende regen toch haar schaapjes op het droge had. Maar dat was buiten de ref van Boechout gerekend, die de thuisploeg voor een ingebeelde fout nog een penalty gaf in de laatste seconden van de match. Gelukkig had hij wel het fatsoen om na die penalty meteen af te fluiten, zodat een erg matig Boechout niet meer aan een slotoffensief toekwam.

Een match om snel te vergeten en weinig woorden aan vuil te maken, zoveel is zeker. Toen de actieve en passieve Entingers de volgende ochtend in Luxemburg weer samengevoegd werden, waren er dan ook belangrijkere gespreksonderwerpen dan deze match. Smaakanalyses primeerden op spelanalyses, discussies over pinot blanc of pinot gris waren belangrijker dan 4-4-2 of 4-3-3 en spelersbeoordelingen moesten het afleggen tegen het quoteren van cuvées en rieslings.

Toon