21/10/2016: FC Enting – FC Ward 3 – 6

Na een zes weken lange omzwerving langs de regionale voetbalvelden, kwam Enting weer thuis in Terhagen voor de tweede thuismatch van dit seizoen. Het veld had sinds die eerste match al wat van haar pluimen verloren, de vraag was of Enting wél nog het niveau van die overwinning in september (6-1 winst tegen Klauwaert) had behouden.

Want FC Ward is geen Klauwaert en Enting moest vol aan de bak tegen de mannen uit Kalfort. Balbezit en veldoverwicht genoeg, maar Enting kwam aanvankelijk niet tot scoren. Wel integendeel: op een corner trapte de minst fijnzinnige aller Wardianen – een lompe, boomlange verdediger, een soort kruising tussen Tony Adams en Hodor – de bal in één tijd netjes in het zijnet. Wat later liet Enting zich opnieuw schuren bij een corner, die aan de tweede paal werd binnengekopt. Er mag duidelijk gewerkt worden aan de stilstaande fases op de eerstkomende training! Maar er was ook goed nieuws: Dennis H had ondertussen kunnen tegenscoren na een beheerste assist van Jan A, en Rik DT trapte een vrije trap mooi naast de keeper (die overigens wel héél veel moeite deed om zeker niet in de weg van de bal te staan).

Na de rust moest Enting zich alweer snel gewonnen geven, maar Rik DT scoorde opnieuw om de stand op 3-3 te  brengen. ‘Erop en erover’ was vervolgens het voor de hand liggende strijdplan, maar daar kwam weinig van in huis. Na de vervanging van Tom A – door zijn gevoelige knie meer dan ooit de Vincent Kompany van Enting – schoof Tim C een rij naar achteren en daardoor werd zijn gestofzuig danig gemist op het middenveld. Het aanvallende middenveld van FC Ward maakte in het slot van de match het verschil en Enting kreeg nog enkele goals tegen op de counter. Een bijzonder efficiënt FC Ward stuurde Enting met een zure 3-6 nederlaag de douches in. Nog een geluk dat de supporters die op de doodle nochtans hun aanwezigheid hadden beloofd, hun kat stuurden en dit pijnlijke resultaat niet moesten aanschouwen!