07/10/2016: Jong Sint Joris – FC Enting 5-1

Gegroet Entinglieden,

Weeral uit, in Duffel ditmaal, tegen het minder leuke Jong Sint Joris. Een ongezellige kantine, weinig bokes, kleine aftandse douches die me deden denken aan Buchenwald maar vooral een zichzelf veel te ernstig nemende tegenstander met te veel streken. Een reden om met het mes tussen de tanden er in te vliegen, en zo geschiedde. JSJ trok gewoontegetrouw fel van leer. Maar Enting counterde onmiddellijk met snel en efficiënt samenspel en was zo de eerste 20 minuten minstens de evenknie van het sterke JSJ. Een middenveld dat goed aansloot bij de aanval, een scherpe verdediging en snelle flanken met gemeten voorzetten. Ja, het begon goed.

Enting kwam 0-1 voor na een echte spitsengoal van Rik DT. Met de rug naar de goal, bal sterk afschermend, het juist moment afwachtend om vervolgens beheerst binnen te schuiven. 1 minuut later volgde er al een betwistbare tegengoal. Penalty na handspel van Joos. Nog wat later een flater van onze doelman Steven H, en zo stond het 2-1 voor JSJ dat nog geen echte kansen hadden gekregen. Jammer, maar dat is voetbal zekerst?

Na de rust wat wissels met Jochen C, Jan A en Tim C. Of dat het aan hen lag weet ik niet, want Enting speelde zeker niet slecht de tweede helft. Maar het was net iets minder, en zonder de ervaring van Dennis H (wilde vooral snel De Duivels aan het werk zien) en Rik DT. JSJ was daarentegen net iets beter en zo werd het uiteindelijk een fel overdreven 5-1 nederlaag.

Een degelijke partij van nieuwkomer Lenn, collega van Davy B, die meer dan zijn plan trok op de rechterflank. Hij steekt zich niet weg en stuurt ook anderen aan. Al moet je er wel zijn plat Hobokens dialect (platter dan een glas cola dat al 3 dagen onaangeroerd op den toog staat) bij nemen. Doe zo voort!

Heel Enting speelde meer dan degelijk met naar mijn inziens 2 uitschieters. Achteraan speelde Peter DK flawless in duel. Hij zat overal tussen en wist secuur (Hakan) uit te verdedigen. Stefan DS speelde, vooral de eerste helft, als nooit tevoren. Eindelijk eens zijn sterke punten uitspelend. Sterk en snel de flank afstormend met eenvoudig combinatievoetbal, vooral via de alom geroemde één-twee. Zelfs zijn voorzetten kwamen meer dan eens scherp voor doel waaien. Jammer dat er geen werd binnen geprikt. Peter werd al eerder bewierookt door mij, voor Stefan moet dit de eerste maal zijn. Zou dat trio’ke van woensdagavond er voor iets tussen zitten? Tja, iedereen is subjerectiet.

Niet getreurd, vrijdag nog maar eens een verplaatsing, nu naar Boechout. Zonder een karrevracht oudgedienden, die verfijning en muffe bosgeur gaan opzoeken in het Groothertogdom Luxemburg.

Uw steeds dienende, priemende en ejaculerende kwalitietskrant

The WSJ

Spreuk van de week:

Zei je vrouw gemeend dat het haar heel erg speet,

Lach haar lief toe en steek je vinger in haar reet