09/09/2016: Veteranen Reet – FC Enting 4-2

Gegroet Entinggevolg,

Zachte temperaturen voor even zachte mannen. 17 spelers tekenden present, waaronder weer een nieuwkomer, Maarten (vriend/neef van Stefan DS). Er ging nog een vriend van Stefan meedoen, één die bekend staat om tijdens trouwfeesten alles onder te kosten, tot in de privé van de zaaleigenaar toe. Maar Lars de coulissenkotser (bijnaam gegeven door coach Dennis H) gaf niet thuis, en liet ook geen bericht achter om zich te verontschuldigen. Dan hebben we een andere Lars gekend!! Deze Lars zal met goede papieren en ongekleurde shoes moeten afkomen om nog in de gratie van ondergetekende te vallen of een black bukake als gepaste straf moeten ondergaan.

De eerste helft was Reet beter. Veel onzorgvuldige passes, en vooral een tactisch onsamenhangende bedoening bij Enting. Centraal speelden Joos en Robin (ook een nieuwe sinds vorig jaar) verdienstelijk en met veel grinta. Maar ze liepen elkaar te veel voor de voeten en konden moeilijk hun juiste positie vinden. Ook bij voorspelers Jornn, Dennis en Thomas F waren er veel slordigheden. Reet kwam via een mooie rush 1-0 voor. Dankzij een erg knappe redding van Steven H, sinds vorig jaar één van onze nieuwe keepers, bleef het hierbij voor de rust. Hij wist een snoeiharde kopslag, volgens het boekje laag in de hoek, wel erg knap weg te ranselen. Doe zo voort!

Na de rust was Enting beter, maar het gebrek aan toreninstinct bij vooral Rik DT deed ons de das om. 4 à 5 goede kansen, waarvan 2 hele grote die zeker binnen moesten. Reet had wel een goede spits, en die wist ze wel erg mooi binnen te prikken. Nieuwkomer Maarten liet zich bij Enting in de positieve zin opmerken met een goal en een assist op Rik DT, maar vooral met veel werklust. En na de wedstrijd zijn pintje blijven meedrinken, mooi zo. De niet zo onaardige wedstrijd eindigde hierdoor op 4-2 voor Reet. Over het algemeen terecht, al had er iets meer kunnen inzitten voor Enting.

Poepen zat er voor de Entingspelers na de wedstrijd ook niet direct in. Een heks achter den toog, en een aller zatst marginaal amper vrouwelijk individu voor den toog. Een fles Dom Perignon met 10 oesters, wat Spaanse vlieg, een langspeelfilm van Rocco Siffredi, een butt plug en 10 fluffers konden mijn anders wel heel erg viriel aanhangsel niet in beweging brengen voor zulk schepsel. Gelukkig waren er nog altijd de vers gesmeerde boterhammen, met onder andere, daar doe je nooit iets verkeerd mee, Gentse kop vergezeld van mosterd van, niet waardig om de naam mosterd te dragen, De Vos Lemmens.

Het seizoen is leuk begonnen, volgende week al direct ver weg naar het pittoreske Berlaar. Het voelt fijn aan om weer te mogen schrijven voor dit allegaartje van voetballers en zo veel meer.

Uw steeds dienende en priemende kwalitietskrant,

The WSJ

Spreuk van de week:

Is de flinke erectie even op vakantie geweest van meneer

Smeer de poes van mevrouw dan in met poepgelei van weleer

Nvdr: spreuk van de week is geschreven onder het mom van ‘ik geloof niet in toeval, wel in bijval’. (zoals bv kop met mosterd)