02/09/2016: FC Enting – Klauwaert 6-1

De Entingloze maanden waren lang geweest, héél lang. Zoveel was meteen duidelijk aan de ongeduldige manier waarop shoes, scheenlappen en de rest van de blauwe tenue werden aangetrokken door het talrijk opgekomen spelersarsenaal. Vijftien fitte helden, alstublieft – en met genoeg extra vakantiekilo’s rond de heupen om nog een zestiende te boetseren.

De eerste glansrol was weggelegd voor – het is ooit anders geweest – het veld van Terhagen. Feilloos lag het erbij, en in tegenstelling tot de eerdergenoemde helden die haar betraden, was de grasmat er tijdens de zomer zelfs smaller op geworden. Op enkele misplaatste passes van vooral Toon H in de openingsminuten na, kende Enting weinig moeite met de nieuwe afmetingen. Meer zelfs: Enting legde meteen mooi en dominant voetbal op de mat.

De twee openingsgoals nam Rik DT voor zijn rekening, en twee keer was het Stefan DS die voor het mooie voorbereidende werk zorgde op de linkerflank. Een prima eerste helft was het van Stefan, weliswaar afgesloten in mineur na het missen van een (overduidelijke) penalty. Een scherpe counter van Klauwaert zorgde vlak voor de rust voor de aansluiting, waardoor het met aangewakkerde hoop op een zege de kleedkamers in kon. Onterecht, zo zou blijken.

De gehele eerste helft had het stevig geregend, maar toen de regen tijdens de rust ophield, kwamen quasi perfecte voetbalomstandigheden tevoorschijn. Omstandigheden die, indien ze door Jochen C beschreven zouden worden, de potentie van de oud-Entingers op leeftijd wellicht nieuw leven zouden inblazen. Ik hou het op de trefwoorden ‘warm en vochtig’, ‘zoet geurend’, ‘kort getrimd’, ‘glad en aangenaam plakkerig’ en ‘plezierig prikkend tussen de billen’, aan u om er een volzin van te maken.

Lag het aan het veld, aan de extra zuurstof in de lucht of aan de volledige ineenstorting van Klauwaerts spelpijl? Wellicht was het een combinatie van de drie dat ervoor zorgde dat Enting na de rust geen seconde in de problemen kwam. Wim W scoorde op zijn typische Wim W manier, ingevallen nieuweling Andreas zorgde met een assist en twee goals voor een opvallende binnenkomer en Toon H evenaarde in de eerste match van het seizoen zijn totale doelpuntenaantal van vorig seizoen (1). De loodzware trainingen van de afgelopen weken hebben hun effect duidelijk niet gemist, Enting schiet weer uitstekend uit de startblokken, de Veteranen van Reet zijn alvast gewaarschuwd.

Toon H