30/09/2016: Veteranen Emblem – FC Enting 0-7

Enting trok afgelopen vrijdag voor ’t eerst in haar bestaan naar Emblem, een gehucht dat geografisch nog net aan de goeie kant van de Kempen ligt, maar er qua kleurloze uitstraling ontegensprekelijk wél helemaal bij hoort. Omdat het over de eerste ontmoeting in onze clubhistoriën ging, wist Enting niet hoe het de plaatselijke Veteranenploeg moest inschatten. Een kwieke ploeg late dertigers, met technisch vernuft en geoliede looplijnen? Of een lamme bende zageventen die voor het verjongde Enting geen partij zouden zijn? Een beetje van beide, zo bleek.

Emblem speelde aanvankelijk aardig en liet prima samenspel zien, maar miste de laatste pass in wat door een clichématige reporter de zone van de waarheid zou genoemd worden. FC Enting daarentegen, was net op zijn best in die zone van de waarheid. Al na een seconde of 12 werkte Dennis H koelbloedig af: centeren, passje breed, passje diep, goeie voorzet en Dennis die de bal in doel frommelt, naast een wanhopig grabbelende verdediger. Zo simpel kan voetbal zijn. Ongetwijfeld de snelste goal in de geschiedenis van Enting, of durft iemand van de oude garde dit te betwisten?

Nog voor de rust deed Enting er nog twee bij. Eerst liep Davy B de bal – al dan niet met de hand – in doel en wat later zag Dennis H zijn voorzet via het been van een verdediger achter de verbouwereerde keeper belanden. Ruststatistieken om in te kaderen: twee schoten op doel, drie goals.

Een mooie (gevleide) ruststand, maar met het scoreverloop van een week eerder in het achterhoofd, besefte Enting dat de buit allerminst binnen was. Emblem had voor de rust weldegelijk laten zien dat het kon voetballen. Toch bleek die voorzichtigheid nergens voor nodig, want na de rust waren de Emblemse Veteranen een schim van zichzelf. Al snel was duidelijk dat een comeback van Emblem er niet meer inzat, daar zou zelfs Olivier Deschacht geen 50 euro op ingezet hebben.

Thomas F maakte er snel 0-4 van en onder impuls van een bijzonder sterke Dylan creëerde Enting kans na kans. Davy B legde netjes zijn tweede van de avond binnen en wat later liet Jochen C zien dat hij niet alleen succesvol kan af- maar ook kan oprukken. Op de rand van de backlijn zette hij voor tot bij Davy B, die tikte door in de voeten van Joos C, en hij werkte beheerst af. Joos overhandigde de zevende (en misschien wel de mooiste) goal nog op een presenteerblaadje aan Thomas F.

Aan de overkant kwam de verdediging van Enting op geen enkel moment in de problemen. Met Tim C als hardwerkende buffer voor zich, konden Toon H en Jan A het mooie spel van Enting vanuit de achterste linie gadeslaan. Stand-in keeper Rik DT kon dus alweer de nul houden, onder meer dankzij twee artistieke reddingen.

Op deze overwinning had zelfs Entings strengste criticus Roland G niks kunnen aanmerken, zo overtuigend was Enting. En dat met nog heel wat afwezige sterhouders! De plaatsen bij Enting zijn duur dit seizoen, zoveel is duidelijk. De plaatsen in de tribune, die zijn trouwens vooralsnog helemaal gratis – al valt het met de spektakelwaarde van de jongste weken niet uit te sluiten dat Mike M hiervoor binnenkort eens met de klak rondkomt.

Toon

2 thoughts on “30/09/2016: Veteranen Emblem – FC Enting 0-7

  1. Steven R

    Was het wederoptreden van de veel te vroeg afgeschreven Dave DC het vermelden niet waard? Zelfs als hij twee minderjarige supporters had meegebracht?

  2. Toon H

    Ik zou het Dave wel gunnen,
    Hij gaf zelfs een assist!
    Maar om in ’t verslag te kunnen
    Heeft hij ‘t belangrijkste gemist

    Ik begrijp best uw betoog,
    hij had een vermelding kunnen verdienen
    Maar waar denkt u dat de toog
    en het bier nadien voor dienen?

Comments are closed.