15/09/2017: FC Enting – SVKLE 4-4

Gegroet Entingers

Lang geleden dat ik nog eens de pen ter hand heb genomen om jullie te vermaken. Niet dat mijn hand heeft stilgezeten… Eerste thuismatch, en dat op het parels voor de zwijnen kunstgrasveld van Schelle Sport. We werden opgewacht door een hele schare supporters, altijd leuk! Tegenstander was SVKLE uit Rumst. SVKLE had zich duidelijk deze zomer versterkt met enkele topspelers. Dat was direct te zien aan hun kleur en aan het wedstrijdbegin waar we rap 0-2 achter kwamen. Dit lag aan meerdere factoren. Ons verdediging was niet echt top tegen de snelle aanvallers, maar vooral ons middenveld was onmondig. Dit door te weinig (of geen) loopwerk van Wim DR en een tekort aan Belgisch matchritme van Thomas C, die nog wat naar Vietnamees poesvlees rook.

Enting bleef wel knokken en was vooral gevaarlijk op de tegenaanval. Enkele mooie doorsteek passes van Dennis H leidden uiteindelijk tot een goal van Jornn VA. Dennis H zelf bracht de ruststand tot 2-2, en zo was alles weer te herdoen. De tweede helft bracht snel beterschap met vooral een hard werkende Lenn op het middenveld. In ieder geval lag het niet aan beter voetballende back’s. Enting kwam al snel 3-2 voor door een wel erg mooie kopbalgoal van Jornn VA. SVKLE maakte al snel weer gelijk en kwam even later gelukkig op voorsprong na een own goal van onze niet echt sterk spelende gouden schoen Steven R.. Rik DT had eerst een schot knap uit doel weten te werken maar deze kaatste terug op Steven om vervolgens lullig in doel te verdwijnen. Rik kon amper zijn woede en frustratie verbergen. Begrijpelijk, want hij speelde een wel heel sterke wedstrijd tegen een betere tegenstander die veel kansen zag stranden op onze goalie. Samen met Lenn duidelijk man van de match!

Al kunnen we ook niet om Jornn heen die in de laatste minuten met een copy paste doelpunt, mooi overhoeks binnen koppend op een sterke strakke voorzet van Thomas F, de 4-4 eindstand liet optekenen. Iets minder show en marrokaans gevoetbal en beter samenspel had de titel ‘man van de match’ kunnen opleveren. Hopelijk leert hij hier uit. Een gelijkspel met toch een winnaar, onze supporter, die waar voor zijn geld kreeg. We werden dan ook onthaald op een oorverdovend applaus. Mezelf trakteerde hen op een Ronaldo move: tonen van het gespierd boven lichaam, van den enige echte Ronaldo welteverstaan.

Zeker het vermelden waard was het sterk ter handen nemen van de fluit door Jeroen D. Niet meer als speler te zien maar een rol als invallers scheids ambiërend. In deze snelle wedstrijd deed hij het meer dan behoorlijk. Al had Toon H misschien/zeker wel rood verdiend. Maar ja, zulke 2 el sympatico’s kunnen elkaar nu eenmaal moeilijk den duvel aandoen. Tevergeefs wachtend op warme hapjes werd de avond afgesloten met enkele middelmatige pinten na een mooi eerste behaalde punt van Enting.

Volgende week dezelfde 17 spelers in Berlaar om 20u? De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

Spreuk van de week:

Moet je na het vele drinken plat gaan schijten

Eet gezond en een golden drop zal je verblijden

2 thoughts on “15/09/2017: FC Enting – SVKLE 4-4

  1. enting Post author

    Wie kan vertellen wie de assist gaf bij onze tweede goal (die van Dennis H): let me know! Onze statistiekenpagina zal u dankbaar zijn.

  2. Steven R

    Volgens mij was Dennis’ doelpunt het gevolg van een persoonlijke actie. Is er dan nog sprake van een assist?
    Wat betreft het lullig eigen doelpunt, kan ik, à la Kums, alleen maar mijn excuses aanbieden. Aan medespelers, coach én supporters. Maar ik ga nóg sterker terugkomen!

Comments are closed.