15/04/2016: FC Enting – Blaasveld 5-0

De Ronde, Roubaix én die pokkesaaie Gold Race zijn gepasseerd, de kleinburgerlijke Vlaming heeft vloekend zijn grasmachine weer boven gehaald, KV zit in play-off 2 en bij Enting komt opnieuw meer dan elf man opdagen. Dat kan maar één ding betekenen: de winter is eindelijk voorbij.

Het toeschouwersaantal in Terhagen schiet dan traditiegetrouw spectaculair de hoogte in, en dus was het stadion van De Klamp met elf basisspelers, vier wissels, twee geblesseerde supporters en een viertal groupies van Tim C tot in de nok gevuld. Daar komt nog eens bij dat de knappe 4 op 6 tegen Veteran II en de vooroorlogse uitslag uit de heenmatch in Blaasveld de hype rond Enting alleen maar vergroot hadden.

Blaasveld had zo te zien de allerslechtste spelers uit die heenmatch (en dat waren er toch wel serieus wat) naar de B-kern verwezen – iets waar iedereen alleen maar blij om kon zijn. Maar dan nog bleek het een erg slappe tegenstander voor een Enting met dat behoorlijk wat kwaliteit tussen de lijnen had staan. Enting domineerde van bij de aftrap, maar de koelbloedigheid voor doel ontbrak aanvankelijk. De ban werd gebroken toen meneer koelbloedigheid-voor-doel himself, Peter DK, de 1-0 op het scorebord. Maar daarna was het lang wachten op de tweede en moest Enting zelfs enkele keren oppassen voor de gelijkmaker. Gelukkig zorgde een mooi schot in de winkelhaak van Stef VP voor de geruststellende 2-0 aan de rust.

In de tweede helft speelde Enting de match professioneel uit, zonder dat Blaasveld eigenlijk nog maar in de buurt kwam van een eerredder. Na een mooi uitgespeelde combinatie trapte Wim W de derde binnen, Rik DT kopte de vierde raak en Stefan DS was op links goed gevolgd voor nummer vijf. Blaasveld maakte zich ondertussen vooral druk om zowat alles waar ze zich druk om kónden maken, en dat elke keer volledig onterecht. Hun abominabele spel zorgde bij enkele heethoofden voor heel wat frustraties, die ze dan maar door middel van een paar vliegende tackles probeerden te uiten. Maar zelfs daar waren ze slecht in, want hun tackles kwamen elke keer hopeloos te laat. Nee, dan was dat andere heethoofd Tim C een pak efficiënter, door wél een keer pittig op de man te spelen.

Maar het meest bijzondere wapenfeit was zonder twijfel de gele kaart voor Peter DK, na een schan-da-lig brute aanval langs achter op een doorgebroken tegenstander. Taking one for the team, dacht Peter, maar de meedogenloze scheids Dirk T kon niet anders dan naar de borstzak grijpen – naar ik meen een unicum in zijn scheidsrechterlijke carrière.

Het einde van dit wisselvallige seizoen komt er aan, en Enting lijkt weer naar haar beste niveau te groeien. De vragen die zich nog opwerpen zijn: komt Joos nog in actie nu het goud binnen is, of heeft de vloek van de gouden schoen hem al te pakken? Zal de review commissie genade tonen voor Peter DK en zal hij ooit zijn berichte smerige overtredingen uit zijn spel kunnen halen? En na het hete-douche-debacle: hoe ver gaat de terreinverantwoordelijke volgende week in zijn creatieve excuses om toch maar in de kleedkamer te geraken wanneer een dozijn venten er in hunnen blote staat? De laatste thuismatch van het seizoen brengt misschien klaarheid…

Toon