02/12/2016: Veteran II – FC Enting 2-5

Vrijdagavond, om een uur of zeven. Krijg ik de kriebels … en zin om te sjotten. Wederom geen supporters, zelfs geen oude, sakkerende kaarters op Waarloos. Wel 14 spelers die deze altijd moeilijke en traditionele tegenstander trotseerden. Enting met verschillende jonge spelers in de rangen begon gelijk opgaand. Veteran II kwam op voorsprong door een fladderend lucky afstandsschot. Enting maakte snel gelijk door een goal van Stef VP op aangeven van Dennis H. Ik moest absoluut van mijn coach deze assist in het verslag vermelden. Anders riskeerde ik levenslange uitsluiting… Veteran II kwam nog sneller opnieuw voor na een ultrasnelle individuele actie van een Veteranees. Eerst was hij een tacklende Tom A te snel af om hem vervolgens onder onze doelman Rik DT te schuiven. Een echte flater was het niet, maar hij mocht hem wel hebben. Tom A was ook ontgoocheld in zijn anders nooit falende tackle. Eens de 30 gepasseerd Tom…

Rusten met 1-2 achter, maar coach Dennis H had nog 3 konijnen in zijn hol zitten, Jornn, Jan A en Jochen C. Eerst moest Jochen C nog tactisch bijsturen, want coach Dennis H wilde zichzelf samen met Jochen C op de flank zetten… OK, technisch vernuft gaat goed samen, maar een beetje snelheid op een flank mag wel he coach. Jornn dan maar op rechts, al stond hij in het begin zowat overal, en op het einde vooral in de spits op de tegenaanval. Maar hij werkte wel snel en verfijnd af, waarbij vooral zijn tweede goal een zeer mooi opwippertje was. Jongeling Wout wist ook te scoren na een mooie opgezette counter waar ook Wim W en Joos in voorkwamen. De belangrijkste goal, de 2-2 gelijkmaker, was er van de onvermijdelijke Dennis H. En zo wist Enting van een sterk Veteran II te winnen met 2-5 door sterk verdedigend werk en een uitgekiemd counterspel.

Sterke prestaties waren er van de 3 jongelingen, Wout, Robin en Jornn. Tof dat zij stilaan halve certitudes worden. Maar de sterkste prestatie kwam wederom van onze doelman Rik DT, die eerst nog een halve flater moest verwerken maar erna een 3-tal gemaakte goals ongedaan maakte. De pintjes smaakte eens zo goed!

Er werd braaf en vooral in dure en mooie auto’s naar huis gereden.

Uw steeds dienende, soms ook graaiende, rechtsback en kwalitietskrant

The WSJ