28/04/2017: FC Enting – Veteran II 0-2

De laatste match van het seizoen was alweer genadeloos aangebroken en dus is het voor ons Entingers de komende maanden weer zoeken naar manieren om ons nuttig bezig te houden. Dat belooft niet simpel te worden, maar we moeten er nu eenmaal allemaal door. De ene Entinger haalt een kersverse baby in huis, enkele andere kijken alvast vooruit en bezwangeren hun levenspartner (nog eens proficiat Tim C en Stefan DS!) met het oog op de voetballoze periodes van volgend seizoen, nog een andere kiest voor een fonkelnieuw huisdier om de gapende leegt die de zomerstop in ons leven achterlaat toch enigszins op te vullen. Je moet tenslotte toch iéts doen.

Tegenstander van de avond was Veteran II. Een ploeg waar we ’t nooit gemakkelijk tegen hebben, maar de pandoering die we Veteran tijdens de heenmatch in Waarloos gaven, bewees dat een Enting op zijn best van niemand schrik moet hebben. De kwaliteit die Enting in zijn basiself en op zijn reservebank had zitten loog er niet om, en dus waren de talrijk opgekomen toeschouwers (waarvoor dank!) klaar om met een pils in de hand het vel van de beer te gaan verkopen nog voor er goed en wel geschoten was. Want zo optimistisch zijn ze wel.

Maar het draaide anders uit. Enting sloot een seizoen waarin het nochtans 105 keer scoorde (een record?) af zonder een doelpunt te maken. Als je dan nog twee goals tegen krijgt, weet je dat het moeilijk wordt volgens het voetbalcliché en het is nog waar ook. Niet dat we geen kansen kregen: een kopbal van Toon H had er vroeg in de match in gemoeten, Dennis H trapte een bal tegen de binnenkant van de paal en ook Davy B was erg dicht bij een goal. Maar het mocht niet zijn. Aan de overkant opende Veteran de score met een afgeweken bal en werd het wat later 2-0 dankzij een goal die stevig naar buitenspel rook volgens zij die er met de neus op stonden. Onfortuinlijk, kortom.

Zo ging een gelijk opgaande match jammerlijk verloren, al kon dat het magnifieke seizoen van Enting niet verbrodden. De statistieken bewijzen dat Enting meer dan tevreden mag zijn: in 27 matchen verloor Enting slechts 8 keer en werd zoals gezegd 105 keer gescoord, een gemiddelde van bijna 4 per match alstublieft. Om te zien wie die goals allemaal maakte, kan u (zoals u natuurlijk elke week trouw doet)  kijken op de gedetailleerde topscorerspagina van onze site.

Nog enkele opvallende trends van het voorbije seizoen:

  • Het vraagt lef om de man met de grootste o-benen van de Rupelstreek in doel te zetten, maat Rik DT heeft zich het voorbije seizoen nadrukkelijk als eerste doelman geprofileerd en het moet gezegd worden: de Frank Boeckx van Enting deed dat meer dan uitstekend.
  • In aanvallend opzicht speelde Jornn VA een erg productief seizoen, maar hij is er toch niet in geslaagd om Dennis H in de topschutterslijst van zich af te schudden. Die dekselse Dennis blonk eens te meer uit in het zo weinig mogelijk energie verspillen en op het juiste moment op de juiste plek staan. Een groot contrast met de onstuimige energie van Jornn, maar chapeau voor beide gouden stieren. Wim W en Davy B delen overigens het zilver.

Merci voor alweer een fantastisch seizoen, mede-Entingers. Het was er opnieuw eentje om in te kaderen. Het spel was soms abominabel, de scheidsrechter bedroevend, de tegengoals lachwekkend en de kansen die we misten huizenhoog. De pleinen waren soms zo slecht dat ze pijn deden aan de ogen (get well soon, Terhagen), of zo goed dat ze pijn deden aan de knieën (verdomme toch, Schelle) en de kleedkamers waren nog steeds even verouderd als de garderobe van onze voorzitter. Maar we hebben gelachen en we hebben pinten gedronken, en meer vragen we eigenlijk niet.

Tot volgend seizoen,

Toon

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “28/04/2017: FC Enting – Veteran II 0-2

  1. Steven R

    Appendix: dank aan de verslaggevers voor het geven van de verslagen.
    Toch nog twee afspraken die er niet om liegen: het biljaartornooike deze vrijdag en last but not least: de tweede editie van de Berchem Cafétour op vrijdag 9 juni, waarover dra meer.

Comments are closed.