23/09/2016: Veteran II – FC Enting 3-3

Het is geen toeval dat Waarloos etymologisch verwant is aan Waterloo, want al vaak bleek dit gehucht aan de Antwerpsesteenweg een Waterloo voor onze waardige troepen, een eindstation voor onze ijdele overwinningshoop. Tientallen heroïsche veldslagen werden er geleverd tussen het fiere Enting en een van de sluwe Veteran-varianten. Met meer verlies dan winst voor uw geliefde vereniging, da’s waar, maar steeds met spectaculaire verhalen achteraf. Zo ook deze keer, na een sensationeel gelijkspel.

Mooi om te zien: Enting kon alweer rekenen op een erg talrijke selectie. Het kon de match op voorhand indelen in twee hoofdstukken, want met vier wissels* achter de hand stond heel wat vers bloed klaar om de score na de rust op te drijven / vast te houden / om te keren.

*: over het hanteren der wissels tijdens de rust, later meer.

Veteran begon zoals steeds overtuigend en dominant aan de match. Enting moest even zoeken, maar kon toch vrij snel het been naast dat van Veteran zetten. Helaas trok Veteran toch langzaam maar zeker het laken naar zich toe, en kwam het halfweg de eerste helft op voorsprong. Verloren zoon Thomas C trok aan de noodrem bij een tegenaanval (er kwam terecht geel uit de borstzak van de scheids) en de daaruit volgende vrije trap ging lekker binnen. Keeper Steven H zat er nog bijna met een vingertop aan, maar moest zich gewonnen geven op dit straf staaltje traptechniek. Na de openingsgoal ging het plots snel voor Veteran: een aanval over hun linkse flank werd succesvol afgerond en een vlijmscherpe counter maakte er met enig geluk nog voor de rust 3-0 van, ondanks een goeie late ingreep van Jan A.

Vlak voor de pauze moest Enting ook nog eens een gedwongen keeperswissel doorvoeren, na een blessure van Steven H. Weinigen die op dat moment nog geloofden in puntenwinst, het zou er vooral op aankomen de schade te beperken. Maar kijk: niet alleen het rookgedrag van Tim C heeft twee gezichten, ook deze match zou een heel ander gelaat laten zien.

Coach Dennis H probeerde even een shockeffect teweeg te brengen door met slechts 9 spelers aan de tweede helft te beginnen, maar zijn twijfelachtige wisseltactiek werd al snel teruggefloten door enkele alerte stuurlui aan wal. Eens opnieuw met een volledig elftal tussen de lijnen, nam Enting het heft in handen. Davy B bracht samen met Stef VP meer diepgang, controleur Bert F creëerde stabiliteit en de energieke Wim W zorgde voor aanwezigheid in de box. Dat bracht snel op: Wim W hield vier man aan de praat en legde af tot bij Dennis H, die keurig binnen schuifde. Wat later waren de rollen omgekeerd, toen Dennis H Wim W bediende. Die bleef oog in oog met de keeper bijzonder koel en werkte af: 3-2.

Veteran leek de drie punten thuis te houden, maar dat was buiten de veerkracht van FC Enting gerekend. Het was Wim W die in de laatste minuten een voorzet van Dennis H aan de eerste paal binnenkopte en zo de bordjes weer gelijk hing. Die van Veteran zullen het er niet mee eens zijn, maar al bij al verdiende Enting dit gelijkspel. Hulde voor zoveel wilskracht en fysieke weerbaarheid, voor zoveel geloof in eigen kunnen en vertrouwen in de goeie afloop! En ah ja: awoe voor zoveel afwezigheid wat supporters betreft! Zelfs de kaarters stuurden hun kat. Laat het duidelijk zijn dat Enting meer dan ooit swingt als een tiet, wees erbij als het volgende spektakelstuk plaatsgrijpt, op een veld in uw buurt.

Toon H

 

 

3 thoughts on “23/09/2016: Veteran II – FC Enting 3-3

  1. jan van den bril

    Puik stukje verslaggeving Toon. Idd, zelfs de kaarters moeten hun agenda beter raadplegen bij het plannen van kaartavonden.
    Het wordt tijd dat we de luie zetel ruilen voor een stek langs de lijn om de Entingmachine is in levende lijve te kunnen bewonderen.
    Jan

  2. Steven R

    Onvergetelijk: hoe de twaalfde man bestond uit 3 revaliderenden: donald h, in nazorg van een kniekijkoperatie, en jochen c + toon h, uitziekend van niet levensbedreigende aandoeningen.

    Steven R

Comments are closed.