17/03/2017: FC Enting – Veteranen Reet 6-1

Terug het veld van Terhagen. Een perfecte biljart was het zeker niet, maar om nu te zeggen dat het slecht lag? Of hoe een mens overdrijven kan of te snel verwend geraakt. Opponent van ’t moment de Veteranen van Reet. Een ploeg waar we nog maar weinig punten tegen haalden. Met enkele uitstekende voetballers spelend, tot zelfs ervaring in eerste klasse toe. Maar vooral een ploeg met veel zelf verklaarde voetbal coryfeeën en tonnen aan misplaatst zelfvertrouwen. En zoals zo vaak in het voetbal wordt dit genadeloos afgestraft, en zo geschiedde.

Enting, een bescheiden ploeg met tomeloze inzet en met alles behalve vedetten in de rangen, begon aan de wedstrijd met nog geen eens hun sterkste opstelling. Rik DT die met gehavende knie het doel nog eens ruilde voor de spitspositie. Jochen C die na een lange blessure een hele wedstrijd moest afhaspelen. Maar wel met een Sam in doel die na de overwinning van zijn geliefde Antwerp met een terechte dosis aan zelfvertrouwen een zeer sterke wedstrijd keepte. Met weinig jonge spelers, maar wel met nieuwkomer Lenn (nog vrij jong) die een gesel bleek voor heel het middenveld van de Reetse vedetten. Al speelde werkelijk iedereen bij Enting erg goed, ja zelfs de mindere goden, Jochen C en Steven R.

En zo behaalde Enting een klinkende 6-1 zege. Een nog niet eens overdreven uitslag als je onze kansen optelde. De tegenstander was op vele momenten meer in balbezit maar kon weinig grote kansen bij elkaar spelen omdat het telkens onmondig werd gemaakt door een sterk in blok verdedigend Enting. Goals waren er van Wim W (2x) Dennis H, Rik DT en Tom A (via penalty). De 6de goal ontglipt me even. Over de offside en gemiste penalty story ga ik niet teveel woorden vuil maken. Mij stoorde vooral het niet aflatende, zielige en respectloze gekanker van de Reetse Veteranen op onze integere en oerdegelijke scheids. In verlies leert men zijn medemens kennen…

Al die verloren gegane talenten en vedetten kan men nog steeds terugvinden in de boven zakjes van Jochen C, Jan en Tom A en Steven R. Al speelde, zoals eerder gezegd, iedereen een uiterst puike wedstrijd. Als ik er dan toch 2 primussen moet uitpikken kom ik bij routinier Wim W en nieuwkomer Lenn terecht. Door vroeg te storen en een niet aflatende druk naar voren toe maakten ze het Enting makkelijk spelen. Ook op de counter waren ze dodelijk. De poeppluim is onderweg en wordt al morgenvroeg in hun anusbus verwacht. Een topmatch die een voorbode bleek voor een top gouden schoen avond. Mijn top werd er zowaar onrustig van. Een opsomming van de geleverde prestaties:

* De drie dames die als laatst optraden waren zeker niet de eersten. Een tekort aan voorbereiding, een teveel aan drank en een te veel déjà vue gevoel zorgde voor een mindere act. Ander en beter, al voel ik die geile blikken van enkele matroesjka’s nog steeds op mijn bibs branden…

* Stefan DS bracht een meer dan degelijkje en grappige speech. Jammer dat hij deze moest aflezen van, godbetert, zijn smartphone. Iets meer transpiratie had ook hier geholpen, maar uiteraard niet voldoende geweest tegen het andere acteertalent.

* Davy B: als leraar zijnde vreesden we voor een herhaling van het ‘wim de roeck quiz debacle’, maar wat hij bracht had andere jaren altijd voor goud gezorgd. Een complete act met leuke tekst, een tof entinglied en een aller grappigst filmpje! Puik werk Davy, nu al favoriet voor volgend jaar!

* Steven R: over terechte winnaar van de gouden schoen. Ontpopte zich van schuchtere ouderdomsnieuwkomer met beperkt voetbaltalent tot top entertainer van het allerhoogste niveau. Waarschijnlijk de beste act die Enting ooit mocht aanschouwen. Een totaal spektakel, excellerend in timing, grappigheid, zelfspot en inventiviteit. Afgesloten met een prachtig Entinglied, dat nog dagen door mijn hoofd zinderde. Een dikke proficiat Steven!!

Met veel drank, gelal en voor sommigen ‘the barely legal disco’ Escape werd de avond gepast afgesloten. Weer een mooie frase uit het prachtig Enting verhaal.

Uw steeds dienende en priemende kwalitietskrant

The Wall (met bovenzakje) Street Journal

Spreuk van de week:

Is je nieuw lief zo geil dat je er van in je broek moet pissen

Allemaal goed en wel, maar ga er dan best niet mee kwissen