17/02/2017: FC Enting – Geel Groen Berlaar 4-1

Het mag gezegd worden: sinds Enting de kleigrond van Terhagen heeft ingeruild voor het ku(ns)tgras van Schelle, spreken de resultaten voor zich. De kleine nederlaag tegen Veteran, onze sterkste tegenstander nota bene, kan niet verhullen dat Enting zich op het biljartvlakke veld prima in zijn sas voelt.

Kan het zijn dat dit veld de ware sterktes van Enting blootlegt? Zou het kunnen dat Enting floreert als het speelt zonder fysieke duels, tackles en slidings, maar met technisch vernuft en snelle combinaties waarbij de bal al het werk doet? Het lijkt er sterk op, want in tegenstelling tot Tim C wanneer hij de nicotine wil afzweren, liegt het doelpuntensaldo van Enting niet. Met 19 voor en 6 tegen in 5 matchen, zijn we gewoon keigoed bezig.

Ook de geelgroenen uit Berlaar hebben dat inmiddels ondervonden. Dankzij een goeie eerste en een nog betere tweede helft rekende Enting al bij al makkelijk af met zijn tegenstander. Veel balbezit, veel beweging en verzorgd passenspel van Enting tegenover enkele sporadische uitbraken van Berlaar leverde een logische 4-1 uitslag op. De drie actieve Gouden Schoen genomineerden speelden een goeie match, al kon geen van hen echt een hoofdrol opeisen.

Man van de match was immers Bert F, die zowel aanvallend als verdedigend het centrale middenveld domineerde en zijn match bekroonde met een goal en een assist. Hij presenteerde met een fijn doorsteekpasje de 1-0 aan Dennis H en scoorde nadien zelf de 2-0. Dennis H had voor de rust nog enkele grote kansen gemist, maar bleek na de pauze bijzonder trefzeker. Hij scoorde de derde (met een verdwaald schot van Stefan DS als pseudo-assist) en de vierde Enting-goal (aangever was nominee Davy B).

Ook nog dit:

  • Binnenkort mag er in navolging van zijn/haar vader-in-spe een kleine Cools ingeschreven worden in alle veld- en zaalvoetbalploegen van de Rupelstreek. Proficiat Tim!
  • Aandachtig toeschouwer Thomas F herstelt voorspoedig van zijn zware blessure en stoomt zich klaar voor een knallend seizoenseinde. Proficiat Thomas!
  • Wie dacht dat de baard van Tom A er dreigend uitzag, moet dringend die van zijn broer Jan A eens komen bewonderen. Die ging de afgelopen weken van status ‘Scheermachine kapot?’ naar status ‘Mag de komende 4 jaar Amerika niet binnen’. Proficiat Jan!

Sportieve groeten,

Toon