14/04/2017: FC Enting – Veteranen Boechout 9-3

Met 13 rukkers op het appel. En met oude getrouwe scheids Dirk T, die na enkele minuten al geel moest trekken. Niet voor Tom A, wel voor Joos C, die zonder militaire precisie een tegenstrever genadeloos van het veld maaide. De bedoeling was (waarschijnlijk) de bal, maar het was wel degelijk de man die de lucht in vloog. Nadien kwam Enting op enkele minuten tijd 3-0 voor. Omdat Enting voelde dat Boechout een maat te klein was begon het nonchalant te spelen en met beperkte inzet. Zeker in het terug verdedigen waren we laks zodat Boechout voor rust de 3-1 liet optekenen.

Na de rust hetzelfde verhaal. Enting scoorde al snel enkele malen zodat het verhaal helemaal klaar leek. Maar Boechout scoorde, eerder met een gelukje, nog tweemaal tegen, einduitslag 9-3. Ondanks het vooroorlogs score verloop niet echt een spektakelstuk. Alle doelpunten beschrijven zou ons te ver leiden en vooral saai wezen. En eerlijkheidshalve, ik zou het ook niet meer weten. Ware daar niet het olifantengeheugen van onze coach Dennis H, dat anderzijds even betrouwbaar is als de uitslag van een Turks referendum. Toch een korte opsomming van de doelpunten en assists:

Jornn VA 3 goals en 3 assists, Davy B 1 goal en 1 assist, Dennis H 3 goals en 1 assist, Stefan DS 1 goal en 2 assists, Stef 1 goal en 1 assist.

Al het vorige vervalt in het niets bij de mooiste actie van de avond. Die kwam op naam van ondergetekende, Jochen C. Hij controleerde een uitworp van Rik DT mooi op de borst om vervolgens met een ongeziene sleep-kap beweging, op zijn Piet De Bruyne’s, de tegenstrever te omspelen en hem zo ferm te kakken zette. Jammer dat er uit de daaropvolgende tegenaanval geen goal kwam…

Buiten het traditionele gezeik van de zaalwachter een verder geslaagde avond voor Enting. Nog 2 thuismatchen te gaan en er komt weeral een zomer aan zonder voetbal en muffe geuren.

Tot weldra

Uw dienende prima donna

Jochen C

Spreuk van de week:

Werd je vrouw betrapt bij het eten van pure chocolaT

Dan vind je meestal ook witte restanten aan haar gaT