10/03/2017: FC Enting – RVV 3-3

Voor ’t eerst sinds half december speelde Enting nog eens op de grasmat aan de Rupel, een wederzien dat gemengde gevoelens opriep. De lichtvoetige technici voelen zich immers meer in hun sas op het biljartvlakke terrein in Schelle, en werden niet bepaald wild van het hobbelige kleiveld van Terhagen. Cultspits Teddy Chevalier zou het vergelijken met de terugkeer naar je vrouw, na een korte maar intense liefdesaffaire: de terugkeer naar de vertrouwde gazon, minder welriekend dan die van de nieuwe vlam, heel wat vettiger en je voelt meteen dat er al veel meer op gespeeld is. Dat terwijl er nog een jong en verleidelijk veld vers in het geheugen ligt, zo één dat glad en tot in de puntjes verzorgd aan je voeten ligt, maar waar je wel moet opletten dat het spel soms niet té snel gaat.

Maar we dwalen af, want er moest natuurlijk ook gevoetbald worden. Enting had het in de eerste helft lastig: de individuele kwaliteiten van een tweetal RVV’ers maakten het verschil en Enting kwam maar niet aan voetballen toe. “Den 8 en den 20!” riep Dennis H de hele eerste helft van aan de andere kant van het veld, een open deur in trappend met meer overtuiging dan zijn gemiddelde schot op doel. De verdediging kon niet standhouden en werd voor de rust maar liefst 3 keer koud gepakt. Maar dankzij de 1-3 van Dennis H net voor de rust, geloofde Enting nog in een comeback.

Na de rust speelde Tim C voor de defensie en werd RVV heel wat beter opgevangen. ‘Den 8’ kreeg veel minder kansen om te infiltreren en ‘den 20’ had het veel moeilijker om in balbezit te komen. De Enting-verdedigers schakelden fysiek een tandje bij en waren gebrand om niks meer weg te geven, terwijl het middenveld nu wél de ruimte had om te combineren en kansen te creëren. De 2-3 van Davy B viel snel, na een mooie voorzet van Dave DC, en RVV plooide nu helemaal terug. De gelijkmaker kwam er dan ook niet veel later: opnieuw scoorde Davy B en opnieuw was het Dave DC die de precieze assist afleverde.

Een heroïsche comeback in de week van de heroïsche comebacks dus, maar Enting heeft geen Luis Suarez die met een schwalbe voor dat extra goaltje zorgt – en gelukkig maar. En dus bleef het bij een 3-3 gelijkspel, een logische uitslag nadat elke ploeg één helft had gedomineerd.

Met het Gouden Schoen gala voor de deur nog even een quotering van de genomineerden:

• Davy B: scoorde de tweede en derde goal en zette met een prachtig hakje de aanval op die tot de eerste goal leidde. Geldt op louter sportief vlak als de topfavoriet.
  • Stefan DS: deelde voor de rust in de malaise die de hele ploeg verlamde, maar herpakte zich na de rust met enkele goeie acties en voorzetten.
  • Stef VP: speelde een bedrijvige match en had kunnen scoren, maar mist dit seizoen wat van zijn tor instinct.
  • Steven R: blonk uit in afwezigheid.

Sportieve groeten,

Toon H

One thought on “10/03/2017: FC Enting – RVV 3-3

1. Toon H

Eerder stond hier geschreven dat de assist voor de 1-3 van Stef VP kwam, maar het was weldegelijk Joos C die de voorzet gaf. Excuses van de redactie.