06/05/2016: Aartselaar – FC Enting 2-1

De laatste wedstrijd weeral van het seizoen. Enkel nog een biljarttornooi met zijn razend moeilijke spelregels, toch voor een aanstaande bruidegom… Ditmaal op het onaangename harde en niet ruikende kunstgras van Aartselaar om 20u30, en niet om 20u zoals op de kalender. Een foutje van onze steeds ouder wordende voorzitter. Hij doet me denken aan een zekere De Keersmaecker, en het is niet Peter… en ook niet Sterchele…

Weer een karrenvracht aan nieuwe jonge spelers wiens namen ik niet wil en kan opnoemen. Willen ze beroemd worden via onze wedstrijdverslagen dan moeten ze volgend jaar weer en meer van de partij zijn. Zo dat ze met fierheid kunnen zeggen dat ze een Entinger zijn.

Enting had duidelijk een betere, jongere en fysiek sterkere ploeg aan de aftrap dan Aartselaar. Die waren zelfs maar met 9 en kregen daarom 2 van onze mindere goden cadeau, Tim C en Dennis H. Of wat je goden en een cadeau mag noemen. Enting had duidelijk meer balbezit en was beter, maar creëerde amper kansen. Als er dan toch wat gevaar was dan kwam het van nieuwkomer Brian. Toch 1 naam die ik vernoem, zeker omdat hij mooie acties etaleerde, enkele keren op doel schoot en uiteindelijk een mooie goal wist te maken, de 0-1. Brian was al enkele keren komen kijken naar onze wedstrijden. Ik had er eerlijk gezegd geen voetbaltalent in gezien, maar eerder nen fluffer op nen ‘gang bang’ set. Iedereen kan fout zijn, ook ik dus.

Veel talent bij de jongelingen, maar nog geen efficiëntie. Want meer goals wist Enting niet te maken. Een armtierig Aartselaar kreeg een onterechte penalty en toen even later Roland G te kort terugspeelde en vervolgens nog bijna onze doelman Rik DT ondersteboven liep maakte Aartselaar, op een diefje, 2-1. Onverdiend, al had Enting het eigenlijk aan zich zelf te danken. Volgend jaar veel werk voor onze Coach, om de jonge snaken wat spelinzicht en branie bij te brengen.

Revelatie, Rik DT in doel, had een aparte doelstelling. Overloper Dennis H beletten een doelpunt te maken. Een Duvel zou zijn prijs zijn. Deze prijs leek veel te hoog in vergelijking met wat hij moest presteren. Na enkele pluk- en trainingsballen te hebben gevangen van zijn oudste neef kon hij rustig aan zijn schuim sabbelen. Het zij je gegund!

Tijdens en na de match werd er vooral gepalaverd over het al dan niet verlaten van de Klamp in het rustieke en gezellige Terhagen om te gaan spelen op het nog niet geplaatste, eerder voor zaalvoetballers voorziene en blessuregevoelige kunstgras van Schelle sport. Elke mogelijkheid mag besproken worden, wel raar dat dit vooral door een man gebeurt die 1x per jaar komt kijken naar Enting. Maar waarvoor Schelle makkelijker is om zich van zijn vrouw te ontdoen en met zijn fiets zich in een karreke kan gaan drinken in de REUSachtige kantine van Schelle Sport. Wordt vervolgd. Namen worden er niet genoemd Jan Van Den Bril!!!

Tot het volgende seizoen, vrienden, ploegmaats, snaken en andere onverlaten.

The WSJ

Spreuk van de week:

Beginnen je harige ballen bij dit warme weer weer wreed hard te zweten

Vraag dan aan je ruimdenkende vrouw om je poepegaatje leeg te eten